Увезете производи во вашата продавница на Shopify за автоматизација на DropShipping

Креирајте нова сметка

Обидете се бесплатно 14 дена!


Автоматизирајте ги вашите рутински задачи за dropshipping - увезете и ажурирајте ги залихите на производите, цените во вашата продавница на shopify

Увезете dropshipping производи

- CSV/Excel
- XML
- JSON
- API

Извезете производи за купување

- Shopify csv
- Shopify API

Автоматско менување на цените на производите на Shopify

- Врз основа на цените на добавувачите
- Врз основа на цените на конкурентите
- Поддршка за RRP
- Известувања за лоши цени
- Распоредувач за рутински задачи

Дефинирајте ознака на цени и маржа за производите на Shopify

Променете ги цените по формули
зависи од:
- цена, валута
- производител, категорија
- датум време
- Тежина.

Shopify подложените полиња за производи

- Карактеристики, Опции, Варијанти

Филтрирање на производи

Филтрирајте по кое било поле

Повеќекратни цени

Ние поддржуваме не само основна (базна) цена, туку и 10 дополнителни цени за 1 производ

Валути

- Поддршка за повеќе валути:USD,EUR,CNY,TL...
- Ажурирање во реално време од јавното API

API пристап за добавувачи производи

- Извезете податоци
- Извршете и проверете задачи

Поддржани повеќе профили за извоз

- поделени по делови
- различни доводи за различни пазари
- различни цени за секоја датотека

Поддржани повеќе формати

Извезете ги вашите производи во различни датотеки
- csv/excel
- xml
- json

Директен увоз во Shopify CMS

- products api
- availability api
Yfifx е онлајн услуга за внесување производи во вашата продавница Shopify. Yfifx ви овозможува да изградите база на податоци за вашите производи и да ги ажурирате цените и залихите за онлајн продавниците на Shopify. Тоа не е само алатка за автоматска обработка на доводи на добавувачи, туку има функции за повторна цена, ажурирање на содржината на производите. yfifx е најдобрата практика за работа со добавувачите и конкурентите на Shopify, следењето на цените и веб-скруперите за содржина итн.

Увезете доводи од кој било формат

Ќе можете да увезувате производи од доводи од следниве формати: csv, excel, xml, json и која било од нивните опции. Во корисничкиот интерфејс, само треба да го наведете мапирањето на колоните / доводите и тоа е тоа! Овие опции се важни бидејќи ќе ви овозможат брзо да започнете да работите со нови добавувачи, а широкиот сет на опции за обработка на доводи ќе ви помогне да ги подготвите податоците на најдобар начин.

Можете да извезувате податоци за производите во следните формати од вашата продавница на Shopify

 • CSV, Excel, XML, JSON
 • Пристап до API
 • Директен увоз/ажурирање/синхронизација

Опции за увоз на доводи

 • рачно поставување од компјутер
 • web link (http)
 • ftp
 • е-пошта
 • dropbox
 • google drive
 • api
Ако вашиот бизнис расте, веруваме дека имате многу добавувачи кои ги споделуваат информациите за производите со вас на различни начини. И за зголемување на фреквенцијата за ажурирање на производите во вашата продавница, треба да го автоматизирате увозот на производи од доводите на добавувачите.

Поврзете нови добавувачи со вашиот shopify

 • проверете ги цените на големо
 • зголемете го асортиманот
 • работа со dropshipping модел
 • промена на цените на добавувачите
Тоа ќе ви овозможи да бидете поинакви ако се споредите со другите dropshipping играчи. Кога треба да поминат 1 недела за да се поврзат со нов добавувач, можете да ја работите оваа работа 1-2 часа. Тоа ќе ги зголеми вашите позиции за оптимизација за Google.

Споредете ги производите

 • најдете го најдобриот добавувач за секој производ
 • проверете ги цените на конкурентите
 • рачни и автоматски функции за совпаѓање на производите
 • споредете слични производи
Ако продавате ист производ од различни добавувачи, yfifx ви овозможува да ја изберете најдобрата цена и најдобриот добавувач за секој производ. Согласете се дека ако имате dropshipping продавница, можете да ја објавите најдобрата цена на вашата продавница - на вашите клиенти ќе им се допадне!

Пресметка на цената

 • по формули
 • RRP/MRP формули
 • само за производи со достапност
 • филтри по категории, брендови, опсег на цени
 • можност за рачно поставување
 • приоритети на добавувачите
 • трошоци за испорака
Секогаш треба повторно да ги пресметате конечните цени за вашите производи, yfifx ви овозможува да заштедите време за тоа. Дефинирајте формули/правила/филтри за промени на цените еднаш и тоа ќе работи за вас секој пат кога yfifx ќе го започне ажурирањето на MainFeed.

Поддршка за RRP

 • користете RRP доколку постои
 • продаваат поевтино од RRP
 • продаваат над RRP
Ако вашите залихи имаат RRP/MRP, yfifx ќе го земе предвид тоа кога ќе се повторат цените за вашите производи. Ако не сакате да добивате казни за вашата продавница за dropshipping, треба да го обработите RRP на вистински начин за сите ваши производи што ги продавате. Но, ако сакате да „играте“ со цените на RRP и да продавате повисоки или пониски, можете да користите специфични функции за ова на yfifx.

Ажурирање на цените и количините

 • целосно автоматско ажурирање
 • ажурирање според сите формули
 • постави еднаш и заборави
 • заштита од фрлање

Содржина на производот

 • се поддржани производи со варијанти (комбинатори со опции).
 • сите сложени опции се поддржани
 • увоз од други доводи
 • функции за ажурирање на полињата за потребни производи

Автоматска обработка на доводи

 • започнување на обработката на добиточната храна по распоред
 • автоматизација на синџирот на дејства
 • автоматско преземање на доводи преку линкови, од пошта, преку API
 • автоматска обработка на увезени доводи

Закажан почеток

 • сите дејства може да се стартуваат автоматски
 • преземете доводи
 • увезете нови производи
 • ажурирајте ги старите производи
 • филтрирање по категорија
 • вчитување на нови девизни курсеви
 • ажурирање на цените земајќи ја предвид маржата (според сите формули)
 • извезете податоци на страницата

Следење на цените на конкурентите

 • споредете ги цените
 • веб стругалка ќе ги собере цените на производите
 • увезете нови податоци
 • користете за повторно пресметување на вашите цени

Историја на промени на производот

За секоја храна

 • покажува нови производи
 • покажува исчезнати производи
 • покажува производи каде што количината се менува
 • покажува производи каде што цената се менува
 • приказ на промени во графикони и табели
Ако е интересно да се знае што е сменето кај добавувачите, каде се сменети залихите, цените итн. yfifx ги прикажува овие промени. Ако сакате да започнете google AD кампања или facebook AD кампања за вашата продавница, можете да ги анализирате промените на производите претходно и да земете производи што одговараат на вашите критериуми.

Анализа на цени и акции на Shopify

 • анализа на промените на цените
 • анализа на промените во достапноста
 • анализа на производите на добавувачот
 • анализа на производите на конкурентите

Ние го поддржуваме Shopify CMS за увоз / ажурирање / намалување на цените на производите.

Увоз на CSV и Excel на Shopify.

Увезете CSV и Exceli датотеки во вашата продавница Shopify користејќи ја услугата Yfifx.com!

Yfifx ви овозможува да направите целосна автоматизација за увоз / ажурирање / синхронизирање податоци од кои било CSV-датотеки за вашите продавници на Shopify. Можете да увезете датотеки со која било големина: го тестиравме на CSV со големина од 10 GB. Како работи

1. Увезувате производи CSV КАКО ШТО Е во yfifx како добавувачи производи без никакви промени. 2. Вие ги дефинирате правилата за маргина за повторна цена. 3. Ги избирате сите производи или која било подгрупа на добавувачи категории/производи што сакате да ги увезете во Shopify. 4. yfifx ги ажурира избраните производи со нови цени на MainFEED. 5. Вашиот MainFEED можете да го извезете во продавницата Shopify преку API или директни SQL db повици или можете да пристапите до податоците преку API.

Полиња за производи за увоз на CSV Shopify

- SKU, ID, MPN, UPC, БАРКОД, Реф итн, - Цена, Продажна цена, Стара Цена, Попуст, - Количина/залихи/Достапност, - Име, - Категории, - Производител, - Карактеристики, - Опции, варијанти (бои, големини итн.), - Димензии: Д x Ш x В и тежина, - Опис, - Слики, - УРЛ.


Увезете CSV-датотеки во вашата продавница на Shopify преку yfifx.com

yfifx ви овозможува да направите целосна автоматизација за ажурирање и синхронизација на производите од која било CSV-датотека за вашите продавници на Shopify. Можете да додадете нови CSV-датотеки од добавувачи или да побарате од нас да го направиме тоа за вас по барање.

Пронајдете подолу како изгледа во нашиот софтвер за Shopify.

Чекор 1 – Конфигурација на довод за увоз на Shopify CSV

Постојат неколку опции како да испратите CSV-датотека - од компјутер - од URL, FTP, Dropbox, листови на Google итн. - од е-пошта — понекогаш е неопходно да се преземе датотека од веб-страницата на добавувачот под најава и лозинка на клиентот (тоа е можно, но ќе бара сопствен развој)

Видео инструкции – креирање довод на добавувач и поставување датотека

Чекор 2 – Избор на формат CSV при увоз на CSV Shopify

— стандардно, системот не го знае форматот на датотеката што сте го дефинирале, — паметен алгоритам се обидува да го открие самиот формат (во вашиот случај CSV-датотека) за Shopify — ако видите каков било проблем со откривањето формат, можете рачно да ја поставите вистинската варијанта

Чекор 3 – Кодирање за CSV, разграничувач и обвивка пред увоз на CSV во Shopify

— има многу начини како може да се зачува CSV-датотеката — Софтверот треба да биде подготвен да отвори вообичаени варијанти на CSV-датотека за Shopify — паметниот алгоритам се обидува автоматски да ги открие сите опции — на оваа слика, го гледате резултатот од откривање за одредена датотека — клиентот може да ги менува опциите ако рачно гледате проблеми

Видео инструкции – кодирање за CSV, разграничувач и обвивка пред увоз на CSV во Shopify

Чекор 4 - Дефиниција на колони за CSV датотека

— секоја датотека за увоз на Shopify има колони — Корисникот треба да дефинира која колона содржи имиња, која колона содржи цени. Тоа се совпаѓаат колони — постојат 2 начини како да го направите тоа за CSV-датотеката на yfifx 1) преку дефиниција на колона 2) преку дефиниција на полиња за модел на производ (напреден режим – проширени поставки)

Чекор 4.1 — Вчитување на категории

1) Ако категориите и подкатегориите се наоѓаат во различни колони, тогаш за да ги вчитате, треба да го дефинирате името на колоните како Категорија1, Категорија2 итн.

2) Ако категориите и поткатегориите се наоѓаат во иста ќелија, тогаш името на колоната го дефинираме како CategoryMultivalued. Потоа одете во Extended Settings во табулаторот Categories, во линијата CategoryDelimiter, внесете го раздвојувачот помеѓу категоријата и поткатегоријата. Во мојот пример, ова е коса црта.

Видео инструкции – Категории се вчитуваат

Чекор 4.2 — Вчитување на основните податоци за производот

Основни информации за производот – SKU, Име (задолжителни полиња за преземање), Цена, Количество итн. За да ги вчитате, треба правилно да ги усогласите имињата на колоните.

Видео инструкции – Се вчитуваат основните податоци за производот

Чекор 4.3 - Поставување слики

1) Ако врските до сликите се наоѓаат во посебни колони, тогаш треба да го дефинирате името за секоја колона како „Слика 1 (URL)“

2) Ако сите врски до сликите се наоѓаат во една колона во една ќелија, го дефинираме името на колоната како „Слика 1 (URL)“. Следно, одете во табулаторот Проширени поставки → Слики, во линијата „Ограничувач на слики“, внесете го раздвојувачот помеѓу сликите.

Видео инструкции - Поставување слики

Чекор 4.4 — Вчитување на карактеристиките

1) Масовно вчитување на функции. Ако колоните со карактеристики во датотеката одат една по друга, тогаш за првата колона со функцијата, го дефинираме името како „FeatureFirst“, имињата и вредностите на преостанатите колони ќе се вчитаат автоматски.

2) Ако колоните со карактеристики не се во ред во датотеката, тогаш колоните со карактеристики се дефинирани како „Feature1“, „Feature2“ и така натаму. И внесете го името на функцијата во линиите „Име на функцијата“ во „Проширени поставки“ во табулаторот „Функции“.

Видео инструкции – Вчитување карактеристики

Чекор 4.5 — Вчитување производи со варијанти

1) За да се вчитаат производи со варијанти, мора да има колона со SKU во датотеката што ќе ги комбинира сите варијанти (ние ја дефинираме како SKU) и за секоја варијанта колона со свој уникатен SKU (колоната ја дефинираме како a CombinationSku). Во табулаторот Extended Settings → Combinations, внесуваме од кои колони да земаме вредности за Цена, Количина, Слика итн.

2) Погрижете се да ги преземете варијантите на опции - тоа е она што разликува една варијанта на производ од друга, на пример, може да биде големината или бојата на производот. За да го направите ова, ние ги дефинираме колоните со опции како "Комбинација. Опција1", "Комбинација. Опција2", итн., а во Проширени поставки → табот Комбинации, во линиите "Име на опцијата", внесете го името на опциите.

Видео инструкции – Вчитување производи со варијанти

Shopify производи за увоз на XML

Увезете XML-датотеки во вашата продавница Shopify користејќи ја услугата Yfifx.com!

Yfifx ви овозможува да направите целосна автоматизација за увоз / ажурирање / синхронизирање податоци од кои било XML-датотеки за вашите продавници на Shopify. Можете да увезете датотеки со која било големина: го тестиравме на XML со големина од 10 GB.


Како работи

1. Увезувате производи XML КАКО ШТО Е во yfifx како добавувачи производи без никакви промени. 2. Вие ги дефинирате правилата за маргина за повторна цена. 3. Ги избирате сите производи или која било подгрупа на добавувачи категории/производи што сакате да ги увезете во Shopify. 4. yfifx ги ажурира избраните производи со нови цени на MainFEED. 5. Вашиот MainFEED можете да го извезете во продавницата Shopify преку API или директни SQL db повици или можете да пристапите до податоците преку API.

Полиња за производи за увоз на XML Shopify

- SKU, ID, MPN, UPC, БАРКОД, Реф итн, - Цена, Продажна цена, Стара Цена, Попуст, - Количина/залихи/Достапност, - Име, - Категории, - Производител, - Карактеристики, - Опции, варијанти (бои, големини итн.), - Димензии: Д x Ш x В и тежина, - Опис, - Слики, - УРЛ.Контактирајте со нас и добијте 14 дена бесплатно демо
Увезете XML-датотеки во вашата продавница на Shopify!

yfifx ви овозможува да направите целосна автоматизација за ажурирање и синхронизација на производите од кои било XML-датотеки за вашите продавници на Shopify. Можете сами да додадете нови XML-датотеки од добавувачи или да побарате од нас да го направиме тоа за вас по барање.

Пронајдете подолу како изгледа во нашиот софтвер за Shopify

Чекор 1 – Конфигурација на доводот

Постојат неколку опции како да испратите XML датотека - од компјутер - од URL, FTP, Dropbox, листови на Google итн. - од е-пошта — понекогаш е неопходно да се преземе датотека од веб-страницата на добавувачот под најава и лозинка на клиентот (тоа е можно, но ќе бара сопствен развој)

Видео инструкции - креирање довод на добавувач и поставување датотека

Чекор 2 – Избор на формат XML

— стандардно, системот не го знае форматот на датотеката што сте го дефинирале, — паметен алгоритам се обидува да го открие самиот формат (во вашиот случај XML датотека) за Shopify — ако видите каков било проблем со откривањето формат, можете рачно да ја поставите вистинската варијанта

Чекор 3 - Дефиниција на XML ознаки за XML датотека

— секоја XML-датотека за увоз на Shopify има ознаки

— Корисникот треба да дефинира што XML содржи имиња, која колона содржи цени. Тоа се совпаѓаат колони — постојат 2 начини како да го направите тоа за XML-датотеката на yfifx 1) преку дефиниција на ознаки

Чекор 4 - Дефинирајте XPath за потребните полиња од вашата XML-датотека

Стандардна XML-датотека се состои од два блока: блок со категории и блок со картичка на производот. Блок со картичка на производи може да вклучува подблок со слики, блок со карактеристики, блок со варијанти на производи

Видео инструкции - структура на датотека Xml

Чекор 4.1 — категории

1) Прво, ги дефинираме коренските елементи кои содржат категории и ги внесуваме во редовите „Category._Item“ и „Category._Root“. XPath до коренските елементи се внесува преку „//“

2) Следно, внесуваме XPath за атрибутите на ознаката „category“: „id“ и „parentId“. XPath до атрибутите се внесува преку „//@“

3) Внесете XPath за името на категоријата. За да го направите ова, треба да ги извлечеме вредностите на ознаката „Категорија“. XPath за името на категоријата ќе биде „//text()“

4) Секоја картичка на производот има ознака што покажува која категорија ја има овој производ. Обично оваа ознака се нарекува „CategoryID“. XPath за „CategoryID“ се внесува во линијата „Product.CategoryId“

Видео инструкции - Внесете XPath за категоријата

Чекор 4.2 - производ

1) Ги дефинираме основните елементи што ја содржат картичката на производот и ја внесуваме нивната XPath во линиите „Product._Root“ и „Product._Item“. Во некои датотеки нема коренски елемент „Product._Root“, во овој случај внесуваме само „Product._Item“

Видео инструкции - Корен елемент на картичката на производот

2) Потоа внесете го XPath до вредностите на SKU (потребно поле за внесување), Име, Количество, Цена итн.

Видео инструкции - XPath до вредностите на податоците

Чекор 4.3 - слики

1) Ако сликите се посебен блок во картичката на производот, тогаш внесете ја XPath во основните елементи на блокот со слики и ознаката што ја содржи врската до сликата

2) Ако врската до сликата е регистрирана како посебна ознака во картичката на производот, тогаш внесете ја XPath до врската во линијата „Product.ImageUrl“

Видео инструкции - увезете слики

Чекор 4.4 - карактеристики

1)Ако карактеристиките се наоѓаат во посебен блок во картичката на производот, тогаш внесете ја XPath во основните елементи на блокот во линиите „Product.Features_Item“ и „Product.Features_Root“

2) XPath до името и вредноста на карактеристиката се внесува во редовите „Product.Feature Name“ и „Product.Feature Value“

3) Ако карактеристиките се наоѓаат во картичката на производот, тогаш внесете ја XPath на неа во линијата „Product.FeaturesExtra“. Прво го внесуваме името на карактеристиките, потоа „[--->]“ и XPath до карактеристиките. Ако има неколку такви карактеристики, тогаш раздвојувачот меѓу нив ќе биде - „[следно]“.

Чекор 4.5 — производи со варијанти

1) Увозните варијанти на производи се слични на увозот на производ, прво ги дефинираме и коренските елементи на блокот со варијанти на производи и ја внесуваме XPath до нив во редовите „Variant._Root“ и „Variant._Item““

Видео инструкции - коренските елементи на блокот со варијанти на производи

2) Следно, внесете го XPath во податоците за варијантата на производот што треба да ги преземете

Видео инструкции - податоци за XPath до варијантата на производот

3) опции за производи со варијанти. Ако опциите на производите со варијанти се наоѓаат во датотеката со посебни ознаки, тогаш внесете ја XPath на неа во линијата „Variant.OptionsExtra“. Прво, внесете го името на опцијата, потоа „[--->]“ и XPath до опцијата. Ако има неколку такви опции, тогаш раздвојувачот меѓу нив ќе биде - "[следно]".

4) Ако опциите за производи со варијанти се наоѓаат во посебен блок, тогаш внесете ја XPath во основните елементи на блокот во линиите „Variant.Options_Root“ и „Variant.Options_Item“. XPath до името и вредноста на опцијата се внесува во редовите „Variant.Option Name“ и „Variant.Option Value“

Видео инструкции - опции за производи

Автоматски увезуваат категории во вашата продавница на Shopify

You can import categories from any csv xml excel file into your shopify .
We store categories from source file like tags.
You can use tags for building smart categories for your shopify store.

Можете да мапирате имиња на изворни категории (или патеки) до категории од вашата продавница. За мапирање треба да користите ексел датотека со 2 колони: извор и цел.

Дополнително, можно е да се исклучат непотребните категории од увоз.

увоз на карактеристики

Опции и варијанти на производи увезуваат во Shopify

YfiFX ви овозможува масовно да внесувате Опции и варијанти на производи кои увезуваат во Shopify.

Ограничувања за Shopify – до 3 опции по 1 производ – до 100 варијанти на 1 производ

Можете да вчитате опции и варијанти од кој било тип на извор на датотеки: csv excel xml json.

Масовно увоз на слики за производите на Shopify

Увоз на слики од Shopify - кратка инструкција

Чекор 1. Увезете податоци во yfifx (во соодветен дел за добавувач)

Чекор 2. Ажурирајте го главниот извор на yfifx - Стартувај ја функцијата „Повторно цени“.

Step 3. Export updated data from yfifx into your Онлајн продавница Shopify.

*** - All steps can be automated via scheduler.
simple mode - select column from combo-box
advanced mode - define column names

Ажурирање на акции и цени

yfifx е софтвер за управување со залихи на Shopify. yfifx ви овозможува да управувате со вашите акции на производи и варијации на Shopify користејќи едноставен приказ на мрежа.

Маргина и обележување

Обележувањето е додадена вредност на куповната цена. Обележувањето ви овозможува да остварите профит и да ги покриете сите трошоци на компанијата. За успешна продажба, потребна е маржа, ако го продадете производот по куповна цена, тогаш добивката ќе биде еднаква на 0.

За да продавате стоки по поволна цена, вие, како сопственик на онлајн продавница, треба да ги означите цените што ги нудат добавувачите. Можете исто така да поставите цени на веб-локацијата под цените на веб-страницата на добавувачот. За да го направите ова, кога креирате правило за цени во нашата услуга, во овој случај, треба да поставите негативна маржа.

Услугата yfifx има можност да прави различни ознаки, како и да ја најде минималната цена на добавувачот.

Начини за повторна цена на цените на производите:

 1. Индивидуална ознака за одреден производ. Ако веќе имате индивидуален коефициент за обележување за секој производ, можете да го увезете во yfifx.
 2. Ознаки за секој добавувач. Ова е стандардна функционалност која ви овозможува да поставите индивидуални правила за обележување за храната на секој добавувач во зависност од категоријата на производот, цената на производот, брендот.
 3. Динамично обележување во зависност од цените на конкурентите. Ова се опциите за обележување опишани во точка 2, плус цените на конкурентите. Вашата цена ќе се прилагоди на цената на конкурентот (може да се намали, може да се зголеми) со одредената точност, но не пониска од куповната цена и минималната одредена маржа или RRP (доколку има).
 4. Ознаки на ниво на Главното довод (вашиот ценовник)

Важно! Вкупните цени за производите, земајќи ја предвид ознаката, ќе се појават кога ќе ја стартувате функцијата „Ажурирај ги цените и количините на главната храна“, а не веднаш по создавањето правило во доводот на добавувачот.

Маржа на ниво на главната храна или на добавувачот

Правилата за цени може да се конфигурираат на ниво на доводот на добавувачот и/или на Главното снабдување. Ако има правила за цени и во главната храна и во храната на добавувачот, тогаш треба да се земе предвид приоритетот на маржата на ниво на главната храна.

За секој ценовник, маржата може да биде индивидуална, на пример, маржа за одредени брендови, за опсег на цени или ознака за категорија или за одреден производ.

Во личната сметка на корисникот на услугата yfifx, кликнете на копчето Feeds во менито и во списокот со поставени доводи што се појавува, изберете го оној што сакате да го обработите.

Потоа кликнете на Поставување маргини и во прозорецот „Правила за маргина за довод“ што се отвора, кликнете на „Креирај ново правило“.

Ќе се отвори нов прозорец, уредник на главното правило, во кој можете да именувате одредена маржа, да ја наведете валутата, да означите на која категорија и (или) производител ќе се примени маржата, да креирате формула земајќи ја предвид маргиналноста и плаќањето за испорака на стоки, од старата цена:

Кликнете на копчето „Зачувај“ и креираното правило ќе се појави во прозорецот „Правила за маргина за довод“.

Градење стара цена

Можете да креирате стара цена во правилото за маргина. Старата цена ви овозможува да креирате попусти за стоки на страницата.

За да се формира старата цена, коефициентот K old мора да биде наведен во правилото за цени. K стар е процентот за кој ќе се зголеми цената на производот.

Старата цена се формира со формулата — Цена * (1+ (стара К / 100))

Индивидуално обележување на производот

Можете сами да поставите индивидуална ознака за одреден производ или да вчитате колона со ознака и yfifx автоматски повторно ќе ја пресмета цената земајќи ја предвид вчитаната ознака.

Во случај кога добавувачот во ценовникот дава индивидуална ознака за секој производ, кога увезувате производи во yfifx, оваа колона можете да ја означите како Означување (K, %), Означување (коефициент, *) и Означување (S, +) .

For example:

По вчитувањето на ценовникот, ознаката ќе се прикаже автоматски во прегледувачот на производи во табулаторот Markup:

Однесување на производи без маржа

1 Доколку правилата за маржа не се применуваат во храната на добавувачот или во главната храна, тогаш куповната цена ќе стане продажна цена на производите:

2 Ако постојат правила за маржа во храната на добавувачот или во главната храна, но производот не спаѓа во опсегот на цени за избраната категорија или производител за кој се применува маржата, тогаш цената на таквиот производ во главната храна ќе да се ресетира на нула. И ќе се појави грешка во евиденцијата за текст за повторна пресметка на цени и количества во главниот довод – „Грешка: Тест – Добавувачот има формули, но никој не се применува, па цената ќе биде = 0“:

Повторна цена за производите на Shopify

Користете софтвер за повторна цена на Shopify. Развиваме софтвер за повторна цена од 2009 година. Зголемете ја продажбата и максимизирајте го профитот преку автоматизиран софтвер за повторна цена за Shopify

Повеќе продажби

Дајте најдобра цена на пазарите И добијте повеќе продажба. Можете да увезете податоци за конкурентите од кој било надворешен извор: ексел-датотека, е-пошта, api за следење на цените. yfifx ќе вчита податоци за конкурентите во реално време и ќе ги користи за повторна цена на вашите Shopify производи.

Контактирајте со нас и добијте 14 дена бесплатно демо

Потребна гаранција за минимална добивка

Софтверот не ви дава да продавате предмети без мин. профит. yfifx открива случај ако некој од вашите конкуренти објави екстра мали цени и ве спречи да ги продавате вашите производи без профит.

Контактирајте со нас и добијте 14 дена бесплатно демо

Различни стратегии за повторна цена на Shopify

Постојат 2 главни стратегии како да направите повторна цена во вашата продавница на Shopify. 1 - без конкурентски цени. 2 - со цените на конкурентите.

Добијте максимален профит користејќи повторна цена на Shopify

Софтверот за Shopify ќе ви донесе максимален профит ако нема конкуренти. yfifx детектира настан кога нема конкуренти за одреден производ и ако е точно yfifx постави макс. профит % за тој производ автоматски.

Создадете различни правила за повторна цена за вашите повторни цени на Shopify

yfifx има широк опсег на филтри каде и како да ги применуваат правилата за автоматски маржи за вашите производи на Shopify за повторна цена.

распоредувач

Поставете производи увоз 1 пат и потоа извршете увоз на производи / ажурирање автоматски преку распоредувачот.

Алгоритам за синхронизација

Тоа им овозможува на трговците автоматски да увезуваат 1K-200K производи во вашите онлајн продавници. 1. Управување со категории за вашата онлајн продавница Ако категоријата не постои (е нова) таа ќе се креира во другиот случај создавањето ќе се прескокне. 2. Управување со производи за вашата онлајн продавница Доколку производот не постои (ќе биде проверен од SKU) ќе се креира во другиот случај за производот ќе се ажурира Цена, ЗАЛИХ / Количина, Достапност. 3. Зголемете ја спецификацијата за увоз на производи на вашата онлајн продавница Следниве полиња ќе бидат увезени за нов производ: - SKU, - име, - квантитет, - достапност, - цена, - сите слики, - карактеристики, - опции (варијанти) со сите релации, - описи: кратки и целосни, - задача за категорија ( 1 или многу).

Најчесто поставувани прашања

Дали поддржувате податоци за опции/варијанти за производи?

Да. Сите варијанти ќе бидат правилно извлечени. На пример, големини, боите ќе бидат извлечени со соодветни sku, цена, достапност.

Може ли да преземам податоци преку API?

Да ти можеш.

Може ли да увезам податоци од повеќе доводи во 1 сметка?

Да ти можеш.

Може ли да поставам приспособена маржа за одреден добавувач/категорија/производ?

Да ти можеш.

Истиот производ е достапен кај 2 добавувачи (различни цени и различни залихи)? Дали поддржувате таков случај?

Да, ние го поддржуваме.

Имам приватен мал магацин + работа со добавувачи по пат на испорака. Дали поддржувате такви случаи?

Да.

Интеграција на добавувачи

Дали имате добавувач што сакате да го интегрирате со yfifx? Нема проблем, можеме да се интегрираме!

Web Scrapers - интеграција

Ако вашиот добавувач не дава податоци, користете веб-гребење.

Контактирајте со продажбата и ние ќе ја процениме вашата интеграција.

АПИ интеграција

Контактирајте со продажбата и ние ќе ја процениме вашата интеграција.

Интеграција на CSV, Excel датотека

Таквиот тип на датотеки е навистина лесен за користење на yfifx.

Интеграција на XML датотека

Таквиот тип на датотеки бараат прилагодена конфигурација.

Контактирајте со продажбата и ние ќе ја процениме вашата интеграција.

Интеграција на JSON датотека

Таквиот тип на датотеки бараат прилагодена конфигурација.

Контактирајте со продажбата и ние ќе ја процениме вашата интеграција.

Api пристап

Извезете податоци

Преведете текстови, содржина, карактеристики, опции на производите на Shopify

Ако треба да добиете преводи за вашите текстови или да мешате податоци од различни извори или да преведувате текст преку услугите за преведување на Google / Bing / Yandex преку API.

Копирање на доводот на добавувачот на главниот извор

Пред да започнете да работите во услугата yfifx, по правило, веќе го имате вашиот Главен извор, информациите од кои одат во вашата онлајн продавница - ова се името и описот на производите, нивните цени и достапност. Го преземате овој Главен довод веднаш кога ќе почнете да работите во услугата, доколку имате.

Исто така, ги преземате и ажурирате доводите за цени на вашите добавувачи и создавате референци помеѓу производите во овие ценовници. Можеби ќе треба да го формирате главниот извор од нула или да го дополните со некои нови доводи на добавувачи. Потоа можете да ги избришете непотребните стоки во рамките на одреден ценовник.

Постојат три начини да ги копирате производите од доводот на добавувачот во главниот довод. Со кој било метод на копирање, референците помеѓу производите на добавувачот и Главниот довод се градат автоматски.

Копирање производи преку функцијата „Копирај го доводот на добавувачот во главниот извор“

Со овој метод на копирање, се копираат сите производи од доводот на добавувачот, а достапна е и функцијата „Категории Мапирање“.

Изберете  Функции во менито и во паѓачката листа притиснете - „Копирај ја доводот на добавувачот во главниот довод“.

Во прозорецот што се отвора, изберете го добавувачот на добавувачот од кој сакате да ги копирате производите и кликнете „Изврши копија“.

Копирање на производи од страницата со цени на добавувачот

Овој метод е удобен кога треба да ги копирате сите производи и кога треба да копирате дел од производите од ценовникот на добавувачот, на пример, производите на кои се применува  Филтер.

Одете на страницата со цени на добавувачот и кликнете „Копирај ги сите во главниот довод“:

Селективно копирање на производи од доводот на добавувачот до главниот извор

Одете на страницата со цени на добавувачот, изберете ги потребните производи за копирање со ознаки за проверка и кликнете на „Копирај во главниот извор“:

Грешки, зошто производот не може да се копира

Доста често се случува да почнете да копирате некој производ, но тоа не се случува.

Причините зошто производот не е копиран во главниот довод се следните:

 1. Овој производ е веќе во Главното довод. Како да проверите што да правите: отворете го Главниот довод и внесете ја статијата од копираниот производ во пребарувањето и проверете дали постои. Ако е така, тогаш изградете референца со производот што сакате да го копирате или избришете и копирајте го повторно.
 2. Овој производ има референца со производот од Главниот довод. Референцата може да биде со непостоечки производ во главниот извор, тогаш знакот плус на врските не свети зелено. Како да проверите што да правите: отворете го копчето Референци во доводот на добавувачот, потоа кликнете „Прикажи лоши референци“ и внесете ја нашата статија во пребарувањето. Ако се најде референца, можете да ја избришете. Можете да ги отстраните сите скршени референци ако сте во фаза на почетни поставки и тестирање.
 3. Користите совпаѓање на категории (ако не го користите, оваа ставка не е релевантна за вас) и не е наведена за категоријата на копираниот производ. Како да проверите што да правите: отворете го копираниот производ (копчето Отвори за производот), одете во табулаторот Категории и копирајте ја целата линија на категоријата. Потоа одете во менито „Функции - Копирајте ја храната на добавувачот во главната храна“, изберете го добавувачот и преземете ја датотеката за мапирање на категории (копче „Преземи шаблон“). Отворете ја датотеката Excel и побарајте категорија на производи во неа (CTRL + F). Ако го нема, додајте го во датотеката и повторете го копирањето.
 4. Ако ставките 1-3 се проверени и производот сè уште не е копиран, пишете ни, и ние ќе ви помогнеме да го решите проблемот.

Преводи – како да се прават и зошто се потребни.

Превод на текст од еден на друг јазик

Преведувањето текст од еден јазик на друг функционира преку API-то за превод на Google.

Тој е конфигуриран преку поставките на главниот довод и работи кога производот се копира од доводот на добавувачот до главниот довод или на ниво на доводот на добавувачот и работи кога ќе се вчита ценовникот.

Во Поставките на доводот во линијата „Google Translate“ потребно е да се регистрирате од кој јазик да се преведува, на кој јазик да се преведува и ApiKey според формулата: Од | До | ApiKey. Јазичните шифри може да се најдат

овде.

Замена на еден збор со друг

Оваа опција за преведување бара составување речник и работи кога производот се копира од доводот на добавувачот во главниот извор. Дополнително, можете да повикате преводи од речникот при увоз на производи во ценовникот  преку функции.

Функцијата „преводи“ е потребна, на пример, за следните случаи при обработката на цените. 1. Заменете еден збор од оригиналниот ценовник со друг или избришете го целосно. На пример, во описот на производот има телефонски број кој мора да се избрише или да се смени во ваш. 2. Масовно менувајте еден збор/фраза со друг. На пример, кога треба да конвертирате големини од американскиот систем во рускиот систем.

Составен е сет на преводи.

Одете во табулаторот „Замена на зборови“:

Составување речник на преводи:

Поставување преводи за датотеки во формат Excel.

Во напредните поставки на преземањето на Excel, се поставува формула за потребното поле, на пример, = Translator.StringFullChange (F) — ги заменува фразите еден до еден или = Translator.TranslateText (F) - се користи за замена на оригиналниот збор со нов во текстот. Каде што F = колоната од која ќе се земе изворната низа за превод.

Важно е да се разбере дека зборовите се заменети, а не деловите од зборовите.

Ако треба да замените делови од зборови, тогаш користете ја стандардната функција C# — стринг. Замени („од“, „до“)

Пример за преведување на вредностите на опциите во ценовникот

Поставување преводи за датотеки во кој било формат.

Одете во Функции - Содржина - Цени за превод:

Изберете ја цената и полињата за кои сакате да го започнете преводот и кликнете на „Стартувај“:

Ажурирач за масовни доводи

Ажурирачот за масовни доводи е алтернатива на „Распоредувач“, погоден за цени преземени локално. Ажурирачот за масовни доводи овозможува во еден прозорец да го конфигурира вчитувањето на цените за ажурирање, да започне понатамошно ажурирање и извоз на Главниот довод.

Сите задачи се стартуваат со поставките со кои беа лансирани минатиот пат.

Приоритет на доводи

Стандардно, ниту еден од доводите нема претпочитање. Но, се случува да треба да изберете добавувач. За ова се користи функцијата „Приоритет на доводи“.

Значи, ако производот има производи поврзани со добавувачот, и ако барем еден од нив е во приоритетот на доводот, тогаш оној со повисок приоритет ќе стане „победник“, неговите цени и количини ќе се користат во повторната пресметка за ставката. од Главниот довод.

Одете во Конфигурација - Приоритет на доводи. Во прозорецот што се отвора, ставете ознака „Користете приоритети за доводи“, преместете ги линиите, поставете го бараниот редослед на доводот на добавувачите и кликнете „Зачувај“:

Работа со RRP/MRP во доводот на добавувачи

Работата со RRP/MRP во доводот на добавувачот е поддржана во yfifx. Во оваа статија, ќе го разгледаме прашањето за работа со RRP.

Што е RRP и MRP:

 • RRP - Препорачана малопродажна цена.
 • MRP — Минимална малопродажна цена.

Од гледна точка на обработка на цените на RRP и MRP, ова е иста работа.

yfifx ја користи кратенката RRP во сите конфигурациски дијалози и визуелни елементи.

За што служи RRP?

Добавувачот, производителот го воведува и контролира RRP со цел да управува со минималната цена на пазарот за различни продавачи.

Накратко, невозможно е да се продаде поевтино од RRP. И обично RRP се контролира, се применуваат санкции за прекршителите (производите не се испорачуваат, попустите се губат итн.).

Како да се земе предвид RRP во доводот на добавувачот?

Стандардно, ако сте преземале ставка од RRP, тогаш RRP ќе се користи при повторното менување на цените на производот. Во тие, продажната цена ќе стане = RRP.

Се случува истиот производ да биде достапен од различни добавувачи со различни RRP. Ако постои таква ситуација, тогаш yfifx ја зема пониската RRP како цена.

Како да се продаде поевтино од RRP?

Постојат неколку опции. Секој од овие методи има свои предности и недостатоци. Кој ви треба, можете да разберете за време на тестирањето на функциите:

 1. Не поставувајте го RRP на доводот на добавувачот.
 2. Оневозможи Цена од RRP од повторното пресметување. За да го направите ова, во Доводот на добавувачот, одете во делот Поставки и ставете ознака „Оневозможување на ценовникот од повторно пресметување“, кликнете на „Зачувај“.
 3. Направете маржа (цена) со овозможена поставка „RRP disable“. Одете во Поставување маргина - Создадете нови правила, поставете ја маргината и штиклирајте го полето „RRP disable“, кликнете „Зачувај“:
 4. Оневозможете ја употребата на RRP за одредена активност на добавувачот. Во Доводот на добавувачот, одете во делот Поставки и ставете ознака „RRP disable“, кликнете „Зачувај“
 5. Оневозможете го RRP во функцијата за ревалоризација на глобално ниво. Одете во „Функции - Ажурирајте ги цените и количините на Главното снабдување“, ставете штиклирање на „Оневозможи RRP“ и кликнете „Ажурирај“.

Како да се продаде над RRP?

Обично, тие сè уште продаваат на RRP. Но, има случаи кога е можно и неопходно да се продаде повисока од декларираната вредност на RRP.

На пример, ова е многу важно ако продавате производ на пазар, следењето на цените покажа дека нема конкуренти за одреден производ во одредено време. Потоа можете да продавате над RRP.

Во yfifx, можно е да го поставите следново однесување во функцијата „Ажурирај ги цените и количините на главната храна“:

Извезете го главниот извор

За да ги ажурирате информациите за производите што веќе се на вашата веб-локација, користете ја функцијата на yfifx  — извезете главна активност (од услугата).

Извезете го главниот довод во датотека

Извезувањето на главната довод на датотека се врши едноставно: во менито, кликнете Функции — Извези главна довод. Во прозорецот што се појавува, кликнете на Извези конфигурација за главната храна:

Во прозорецот „Export config for Main Feed“ изберете го типот на датотека. Потоа кликнете „Зачувај“ (3) и затворете го прозорецот:

Во прозорецот „Main Feed Export“, кликнете Run. Кога ќе заврши извозот во датотека, можете да ја преземете датотеката од колоната Извезени датотеки:

Извезете го главниот извор на е-пошта

За да го извезете главниот извор на е-пошта, мора:

 1. Изберете го форматот на датотеката во кој ќе се прикачува главниот довод.
 2. Запишете ја е-поштата на која ќе биде испратена главната храна во избраниот формат.
 3. Следно, кликнете на „Зачувај“, затворете го прозорецот „Извези конфигурација за главното снабдување“ и започнете со извоз:

По завршувањето на извозот, на вашата е-пошта ќе биде испратено писмо со истоварената датотека на Main Feed:

Категории се мапираат со категориите на вашата страница

Така се случи во повеќето случаи да нема категории во Доводот на добавувачот, но се случува и спротивна ситуација - тие се.

Кога добавувачот обезбедува во својата храна и категории, станува неопходно да се споредат овие категории со нивните категории, со категориите на Главната храна. Ова не е задолжително дејство доколку имате сопствена генерирана храна, а треба само да ги ажурирате цените и количините.

Кога ви треба

Ова е релевантно при копирање на доводот на добавувачот на Главен довод во следниве случаи:

 • Кога ќе го креирате вашиот главен извор од доводот на добавувачот (немате сопствен довод), и тука се потребни категории.
 • Додавање (рачно или автоматско) нови производи од Доводот на добавувачот во главниот довод (во вашиот довод). Производите треба да спаѓаат во правилните категории за вашата активност, и оваа поставка може да помогне во тоа.

За да функционира ова, Доводот на добавувачот мора да биде вчитан со категории. Дали има категории во Доводот на добавувачот, може да се провери со одење до саканиот Довод на добавувач и притискање на копчето Категории, ќе има нешто како оваа слика:

Ако има категории, можете да направите поставки за мапирање на овие категории со вашите категории - категориите на Главниот довод.

Како да го направите тоа

In the yfifx menu, select Functions → Copy supplier feed into Main feed:

A dialog box will open, in which you need to select the Supplier’s Feed from which we will copy the products to the Main Feed and for which you need to configure the mapping of categories. Choose from the list of Supplier’s Feed and download the template (list of categories) for customization:

Шаблон е датотека Excel со листа на категории. Во втората колона, треба да го наведете името и вгнездувањето на вашите категории, каде што треба да ги префрлите производите од Доводот на добавувачот во главниот извор (вашиот довод).

If the category and products do not need to be moved, leave the cell empty:

After editing the file, save it and load it back into the system for the required Supplier’s Feed:

Пример за мапирање категории

1 Блок  — имињата се сменија со вгнездени категории

2 Блок — празни ќелии, овие категории нема да се копираат.

3 Блок — ако треба да комбинирате неколку категории во една, напишете го истото име за категоријата одредиште.

Ажурирајте ја содржината на главната храна од добавувачот

Во главниот довод во yfifx, можете да додавате или ажурирате содржина од други добавувачи што се во yfifx.

Зошто е потребно — ако производите во главниот довод немаат доволно содржина, можете да го додадете или ажурирате од кое било друго поставување што го имате. Ова може да биде преземање содржина од страницата на добавувачот, на пример. Или која било друга содржина поставена на PM.

Како резултат на тоа, функцијата ви овозможува да ги „збогатите“ картичките на вашите производи со содржина што недостасува од други извори.

Покрај содржината, можете да ги ажурирате сите други параметри, како што се тежината на производот, производителот, написот на производителот итн.

За да ја ажурирате содржината, мора:

 1. креирајте довод на добавувач во PM и поставете датотека во неа
 2. градење референци помеѓу производите на Главниот довод и добавувачот, каде што е поставена содржината;
 3. активирајте ја функцијата за ажурирање на содржината, која ќе го ажурира главниот извор користејќи ги креираните референци.

За да ја стартувате функцијата за ажурирање содржина, одете во Функции - Содржина - Ажурирајте ја содржината на главната храна од добавувачот

Во прозорецот што се отвора, изберете го доводот на добавувачот од кој ќе го ажурираме главниот извор и изберете го полето што треба да се ажурира. Постојат три опции за ажурирање: ажурирање секогаш, ажурирање само ако е празно и додавање нови вредности (само за низи).

Распоредувач

Во yfifx, можете да поставите распоредувач кој автоматски ќе изврши голем број конфигурирани дејства.

Кога ќе започне распоредот, стандардно се извршуваат следните задачи:

 1. Сите доводи на добавувачи кои имаат надворешен извор се вчитуваат (по линкови, од пошта, преку API, итн.). Ако доводот на добавувачите е вчитан од компјутерот, тогаш таков довод нема да се вчита соодветно.
 2. Стартување на функцијата „Ажурирајте ги цените и количините на главната храна“. И, исто така, повторна цена земајќи ја предвид храната на конкурентите, доколку е конфигурирана.
 3. Извоз на главната храна.

Сите задачи се стартуваат со поставките со кои беа лансирани минатиот пат.

Исто така, можно е да се создаде индивидуален сет на команди и поставки што може да се извршуваат според распоред. За ова прашање треба да контактирате со поддршката.

Речиси сите функции (ажурирање на содржината, градење референци, цени за копирање итн.) кои се достапни во интерфејсот yfifx може да се стартуваат според распоред.

Градење референци помеѓу производите во услугата yfifx

Изградбата на референци е споредба на производ од главната храна и производ од доводот на добавувачот, и последователно ажурирање на производот од главниот довод со производ од доводот на добавувачот користејќи ја конструираната референца.

Зошто да го направите ова?

Понекогаш истиот производ може да има различен SKU и други карактеристики. SKU создаден од производителот може да се разликува од SKU на продавачот, или името на производот може да биде на различни јазици ​​во различни ценовници, или испорачано од различни места, итн. Референците помеѓу производите помагаат да се избегнат дупликати на страницата и правилно направете маржа, земајќи ја предвид минималната куповна цена на добавувачите (минималните цени може да се видат и во Збирниот извештај, доколку се конфигурирани референци).

Ќе има еден производ на страницата (без погрешно повторување) со маржа на минималната цена на добавувачот.

Постојат два вида референци - направени рачно и автоматски. Во пракса, ова е, по правило, комбинација на двете опции, кога прво работи автоматскиот алгоритам, а потоа она што не е автоматски поврзано се комплетира рачно.

Градење референци автоматски

Во личната сметка на корисникот на услугата yfifx, во менито, кликнете на Функции и изберете „Изгради референци“ од паѓачката листа.

Референците помеѓу производите се направени според написот (најдобрата опција), името или други податоци. Во поставките, наведете помеѓу кој снабдувач се хранат да се создаде референца сега (1), изберете го полето за упатување (2) и започнете го процесот (3).

По завршувањето на процесот на градење референци, се отвора прозорецот „Преглед на референци изградени по процес“. Во овој прозорец, можете да ги зачувате сите креирани референци во основата или да ги избришете референците:

По изградбата на референци, производите со референца ја менуваат бојата на знакот плус - од сива, станува зелена. Кога ќе кликнете на знакот плус, се појавува плоча за производот, во која можете да видите во доводот на кој добавувач е овој производ и која е куповната цена и продажната цена (во овој пример, со ознака од 10%).

Дури и ако производот во ажурираниот довод на добавувачот исчезне и потоа се појави повторно, референцата ќе се врати. Затоа, во доводот на кој било добавувач, можете селективно да ги избришете или сите производи, но не и самиот довод на добавувачот (доводот на добавувачот се отстранува од списокот на доводи со кликнување на Отстрани надесно на страницата за доводи). Ако целосно го избришете доводот на добавувачот, тогаш сите податоци од системот ќе исчезнат и ќе мора повторно да ја вчитате храната на добавувачот, да ја поставите кореспонденцијата на полињата и да креирате референца помеѓу производите од доводот на овој добавувач и други.

Рачно градење референци

За да ја поставите референцата помеѓу производите на Главниот довод и доводот на добавувачот:

 1. Изберете производ во доводот на добавувачот и кликнете на „+“ (1);
 2. Кликнете на „Додај референца“ (2);
 3. Во прозорецот што се отвора, изберете ја понудата на добавувачот со која правите референца (3);
 4. Изберете го саканиот производ од списокот или побарајте го користејќи ја лентата за пребарување на десната страна (4)
 5. Изберете го саканиот производ (5);
 6. Кликнете на „Додај референца“ (6).

Ажурирајте ги цените и количините

Услугата yfifx ја имплементира функцијата на автоматско ажурирање на цените и количините.

Функцијата „Ажурирај ги цените и количините на главната храна“ е главната функција на yfifx. Оваа функција исто така започнува со повторна пресметка на цените со одредена маржа, формирање на старата цена и започнува ревалоризација земајќи ги предвид цените на конкурентите.

Цените и количините се ажурираат во Главниот довод, податоците од кои се испраќаат до вашата онлајн продавница или се поставуваат во датотеките Excel, CSV, XML, YML, JSON. За да се ажурираат цените и количините, треба да ги прикачите ценовниците на добавувачите на услугата и да креирате референци помеѓу производите.

Ако доводите на добавувачите се вчитани, тогаш изберете Функции од менито и во паѓачката листа кликнете „Ажурирај ги цените и количините во Главното снабдување“.

Во прозорецот „Ажурирање на цените и количините за главната храна од добавувачот“ треба да изберете што ви треба - ажурирање на цените, количините или старите цени; ажурирање на производите со цена и (или) количина еднаква на нула; проверете го полето така што продажната цена е повисока од RRP; отпочнување на формирањето на Збирниот извештај. Можете да изберете како да се однесувате со производи без референци - оставете непроменет, нула количина или нула и количина и цена. За да го започнете процесот на ажурирање, треба да кликнете на „Ажурирај“.

Ажурирање на родителската активност од SKU

Има ситуации кога добавувачот дава еден ценовник со содржината на производите, а во друг ценовник, на пример, цени и количини. Со цел да се комбинираат овие два ценовници во еден - во yfifx, можно е да се креираат цени - родител (главна содржина) и дете (на пример, цени и количини).

Кога вчитувате детски ценовник, полињата наведени во поставките за преземање, на пример, цени и количини, автоматски ќе се ажурираат во родителската активност. Родителската активност се ажурира според статијата.

Како да креирате и ажурирате родителски ценовник

 1. Прво ја вчитуваме родителската храна. На пример, вчитувам ценовник во кој нема цени и количини и ќе треба да ги ажурирам овие колони од вториот ценовник:
 2. Направете втор ценовник, во кој ќе ја вчитаме храната за деца.
 3. За поставките за ажурирање на родителската активност, потребно е да го знаете ID на родителската активност. За да го направите ова, во креираниот ценовник, кликнете на името на ценовникот. Од прикажаната листа на храна за сите добавувачи, треба да го пронајдете родителскиот извор и да го запомните неговиот ID.
 4. Следно, кликнете на табулаторот „Подигни“.
 5. Во прозорецот за преземање, изберете го соодветниот тип на преземање (1) и кликнете на најниската линија „Дополнителни поставки“ (2).
 6. Во редот „Идентификатор на родителска цена“ - напишете го ID на родителската активност.
 7. Во редот „ParentPriceUpdateProcessingMode (Количина, Цена, RRP, Тежина итн.)“ - напишете го полето што треба да се ажурира, доколку има неколку полиња, а потоа одделено со запирки. На пример, ако треба да ги ажурирате цената и достапноста, напишете во линијата - Количина, Цена (3).
 8. Кликнете „Продолжи“ (4) и вчитајте го ценовникот како и обично.
 9. Како резултат на вчитување на доводот за деца во родителската храна, полињата што сте ги навеле во поставките автоматски ќе се ажурираат според SKU. Во мојот случај, по вчитувањето на храната за деца во родителската храна, цените и количините беа ажурирани:

Достапни полиња за ажурирање

Користејќи го овој метод на ажурирање, можете да ги ажурирате не само количините и цената, туку и повеќето полиња во yfifx. Примери за имиња на полиња може да се најдат во оваа табела:

Усогласување на карактеристиките на производот

Во овој прирачник, ќе ја анализираме функцијата „Соклопување карактеристики“.

На пример, во доводот на добавувачот има функција „Висина (мм)“, а во Главното снабдување истата функција  е напишана како „Висина, мм“. За да не се создаваат дупликат функции при копирање производи од доводот на добавувачот во главниот довод, можете да ја користите функцијата „Соклопување карактеристики“.

За да го направите ова, во доводот на добавувачот, одете во табулаторот „Соклопување карактеристики“:

За масовно уредување на функциите, кликнете на „Преземи тековни поставки“ (1), ќе се преземе датотеката во која треба да ги напишете преименуваните функции во втората колона. Можете исто така да уредувате карактеристики во датотеката за сите категории или за одредени категории. Откако ќе завршите со уредувањето на датотеката, поставете ја на услугата со кликнување на копчето „Постави нови поставки“ (2)

Подготвени да започнете?

Обидете се бесплатно 14 дена!